Warto przeczytać

Kleszcze atakują - jak się przed nimi uchronić?

7 rzeczy, których możemy nauczyć się od dzieci

Jak zatrzymać kolor na dłużej ?

Włosy farbowane mają tendencję do przesuszania. Wymagają więc specjalnej pielęgnacji. Co zrobić, aby kolor długo był intensywny, a włosy gładkie, lśniące i dobrze nawilżone?

Czas na cappuccino

Rogalik, tost lub bułka z dżemem, a do tego zwieńczona puszystą pianką gorąca kawa z mlekiem. Czy może być coś wspanialszego niż poranek z filiżanką aromatycznego cappuccino?

Regulacja brwi

Brwi stanowią bardzo ważny element naszej twarzy. Zadbane i wypielęgnowane dodają uroku, a kształt brwi może znacząco zmienić wygląd naszej twarzy.

Zagęszczacze

Na opakowaniach żywności często znajdujemy wiele niezrozumiałych symboli. Kryją się pod nimi różnorodne dodatki. Warto sprawdzić, czy produkty które spożywamy są naturalne, czy najeżone syntetykami.

Zielona herbata

Mimo że zielona herbata znana jest od tysiącleci, to dopiero w drugiej połowie XX wieku zyskała popularność w Europie.

Środki słodzące i aromaty

Słodzik mniej kaloryczny od cukru, ale czy aby na pewno obojętny dla organizmu? Zobacz co kryje się pod tajemniczym symbolem „E”.

Rodzaje naczyń do piwa

Ogromny wpływ na smak i aromat trunku ma sposób jego przechowywania oraz temperatura podania. Ale czy wiesz, że niezwykle ważne są również rodzaj, kształt i temperatura naczynia w którym serwowane jest piwo?

Najpopularniejsze konserwanty

Badania przeprowadzone przez TNS OBOP wykazały, że połowa z nas nigdy nie sprawdza na etykiecie jakie konserwanty znajdują się w kupowanym przez nas jedzeniu. Tymczasem zdecydowana większość producentów żywności chętnie dodaje je do swoich produktów.

Barwniki

Kolorowe jedzenie uśmiecha się do nas ze sklepowych półek. Wszystko piękne, apetyczne i pachnące, ale czy zdrowe? Sprawdź, co jesz. Poznaj najczęściej stosowane barwniki.

Parę słów o gatunkach kawy

Kawa swój smak zawdzięcza klimatowi, w którym dojrzewają ziarna, częstotliwości i intensywności opadów, ilości nasłonecznienia, żyzności gleby oraz staranności z jaką plantatorzy oraz producenci selekcjonują ziarna.